Aktualności


PROJEKT „Dbamy o kondycję fizyczną i psychiczną poprzez zdrowe odżywianie” - "Wiosna w ogrodzie i przygotowania do Świąt Wielkanocnych"
18.04.2023

W marcu kontynuowaliśmy nasze spotykana projektowe, które poświęciliśmy tematyce związanej z Wielkanocą, tradycjami i zwyczajami z nią związanymi. Uczestnicy projektu uczyli się robić wartościowe, zdrowe i potrzebne zakupy wg wcześniej sporządzonej listy. W okresie przedświątecznym przygotowywali tradycyjne potrawy wielkanocne, takie jak: żurek, chrzan z jajkami, ćwikła z chrzanem, pasztet mięsny, babka. Ponadto uczyli się dekorować stół wykonanymi przez siebie ozdobami świątecznymi. W połowie marca rozpoczęliśmy również wiosenne prace w ogrodzie. Uczestnicy projektu uporządkowali grządki i posadzili wiosenne kwiaty: krokusy, tulipany i hiacynty. Uczyli się przygotowywać rozsadę warzyw wysiewając nasiona do mini szklarenek. Kolejnym etapem będzie wysadzanie rozsady.               

« powrót


PROJEKT „Dbamy o kondycję fizyczną i psychiczną poprzez zdrowe odżywianie” - "Wiosna w ogrodzie i przygotowania do Świąt Wielkanocnych"